Hédi Fried


Start     Om     Publicerat     Föreläsningar    Café 84     Länkar    In English    Bokförsäljning

 

Hédi har sina böcker för försäljning direkt (gäller dock ej Livets pendel). Priset är 100:- för en inbunden bok, och 50:- för pocketformat. Beställningar kan skickas till friedhedi (at) gmail.com

Läs mer om böckerna under fliken publicerat.

 

NYHET! Böckerna kommer att göras tillgängliga som e-böcker på Natur och Kulturs hemsida inom kort, men kan beställas redan nu hos Richard.Herold [at] NOK.se.

 

 

SKÄRVOR AV ETT LIV

VÄGEN TILL OCH FRÅN AUSCHWITZ

En autobiografisk ögonvittnesskildring av livet som judisk fånge i Auschwitz, Bergen-Belsen, och tre arbetsläger. Som en av de få överlevande berättar Hédi om förintelsen av sin familj. 

Finns enbart i pocket                                                                Pris           kr.50:-

 

LIVET TILLBAKA

En halvdokumentär om den 19-åriga författarens alter-ego Hanna Haller. Den stora judisk-rumänska familjen är utplånad, och nu ser hon genom sin tunga apati hur en lastbil med de brittiska soldaterna kommer körande längs den leriga lägergatan. På flaket sitter SS-män hopkrupna, barfota och trasiga med ansiktena i händerna. Rättvisan har segrat. Men hur är det att komma tillbaka till ett nytt liv, i ett nytt land?

Pocketutgåva                                                                            Pris            kr. 50:-

 

ETT TREDJE LIV

FRÅN JORDBÄVNING I SJÄLEN TILL ETT MENINGSFULLT TILLVARO

Hur klarar Förintelsens överlevande att leva vidare?

Ett både personligt och dokumentär skildring av insatserna för att hjälpa både överlevande och deras barn inom det av författaren stiftade psykosociala experimentet Café 84. Genom att berätta enskilda människors livsöden, visar Hédi hur viktigt det är att bearbeta traumatiska upplevelser, att bryta tystnaden mellan generationerna och prata, prata, prata…

Finns enbart bunden                                                                  Pris           kr.100:-

 

LIVETS PENDEL

FRAGMENT, ERFARENHETER, INSIKTER, LÄRARHANDLEDNING

Hédis avslutande bok om sitt liv före, under och efter Förintelsen. Här delar hon med sig av insikterna av sina djupast gömda erfarenheter, i förhoppningen om att kunna hjälpa andra människor.

Finns enbart som e-bok.                                           Pris meddelas efter förfrågan